Ga je voor het eerst je kindje in bad doen, was dan de haren met baby shampoo zonder sls. Bij geboorte heeft de ene baby een flinke bos met haar terwijl de ander bijna niets heeft. In beide gevallen wil je toch naar een poosje de haartjes van de baby gaan wassen. Het is verstandig om een babyshampoo te gebruiken bij je baby. Waarom?  Deze shampoos bevatten weinig tot geen chemische of natuurlijke producten. Hierdoor loop je geen risico dat er irritaties aan de huid ontstaan. Daarnaast heeft een kindje ook nog geen shampoos met extra toevoegingen nodig om het haar te voeden of te herstellen, wat volwassen graag wel in een shampoo willen terugzien. Ook heeft een baby shampoo zonder sls  het voordeel dat de shampoo niet snel in de ogen  van het kindje zal prikken omdat er geen sop in zit. Daarnaast bevat de baby shampoo zonder sls  geen geurtjes. Aan de ene kant is dat jammer, omdat je dan die geur die zo kenmerkend is voor baby’s mist maar aan de andere kant is het juist goed. Omdat de huid van de baby’s heel erg kwetsbaar zijn, kan deze ook sneller geïrriteerd raken. Dat hoeft niet alleen voor de hoofdhuid te gelden maar kan ook voor de rest van het lichaam, bijvoorbeeld omdat je bij het uitspoelen van het haar het water waar ook het sop van de shampoo in zit langs de rug van je baby laat stromen, of omdat het in het water komt waar je kind je nog even in zit. Hierdoor kan ook de rest van het lichaam in aanmerking komen met de shampoo en raakt het geïrriteerd. In de baby shampoo zonder sls zit geen parfum en zorgt dus ook niet voor irritaties.

Hoe was je het haar van een baby shampoo zonder sls?

Wil jij het haar van je baby gaan wassen voor de eerste keer? Dan kan dat best spannend zijn. Als je het haar van de baby gaat wassen met baby shampoo zonder sls  zorg er dan voor dat je je baby goed ondersteunt met een arm. Dan kun je andere arm gebruiken om de haartjes van je baby te wassen. Gebruik een klein beetje baby shampoo zonder sls   en masseer dit zachtjes. Zo maar een drupje shampoo is meer dan genoeg. Druk ook niet te hard op het hoofdje, want het hoofdje is nog er kwetsbaar. Daarna kun je de haartjes uitspoelen. Dit kun je het beste doen door met een bekertje water het water over het hoofdje te gieten. Probeer te voorkomen dat er water over het gezicht van je baby loopt. Dat zal in het begin nog best wel eens oefenen zijn , maar dat komt vast goed. De baby shampoo zonder sls  prikt gelukkig niet ,maar toch blijft het vervelend voor je baby’tje om water in de ogen te krijgen. Grote kans dat – ook al komt er geen water in de ogen van je baby – dat hij het nog steeds niet zo fijn vindt. Je baby’tje moet er ook aan wennen. Je kan dan zachtjes tegen je baby praten of zorgen voor wat afleiding. Zo wen je samen aan het bad ritueel.
Baby shampoo zonder sls is niet alleen voor baby’s
Misschien vindt je het zonde om van die dure producten te kopen. Of vind je het makkelijk als je toch samen in bad zit om gelijk ook je eigen haar te wassen. Dit kan in principe ook met baby shampoo zonder sls. Je moet er alleen wel rekening mee houden dat deze shampoos niet heel goed reinigen en ook geen verzorging geven voor je haar en hoofdhuid. Doordat er daarnaast ook nog wat ander stoffen in zitten, die speciaal gericht zijn op basis kan het ook zijn dat je haar droger en pluiziger van wordt. Het is dus niet aan te raden om deze te gebruiken. Maar het kan ook geen kwaad als je toevallig toch eens een keertje baby shampoo zonder sls  gebruikt.