Oorringen voor jong en oud

In veel culturen zijn de moeders er al vroeg bij om bij hun baby gaatjes in de oren te laten prikken. Van het schieten op zich voelen ze niet zoveel van hoor, het kan een schrikreactie opleveren. Maar eigenlijk staat het wel heel schattig. In Nederland bijvoorbeeld vind niet iedereen het een goed idee om op zeer jonge leeftijd al gaatjes te laten schieten omdat ze vinden dat het kind het zelf moet kunnen beslissen wanneer het wat groter is. Hoe het ook zij, oorbellen zijn er voor elke leeftijd en in allerlei soorten en maten. Degene die het meest tijdloos is, zijn de oorringetjes. Zeker als net een dichte sluiting heeft is het fijn om te dragen, geen geprik achter je oor van het knopje.

Risico’s

Een oorring word voornamelijk in de oorlel van de oor gedragen. Ook kan deze in de oorschelp gedragen worden. Ook in de tragus (het stukje kraakbeen aan de voorkant van het oor) word steeds vaker een piercing of oorbel geplaatst. Dan heb je ze ook weer in verschillende maten, verschillende materialen, zie: https://www.ikbensieraden.nl/oorbellen-kopen/ringen/. Hou je van opvallend, dan heb je echt mega oorringen die je in je oor kunt hangen. Kijk wel even wat je oor aan gewicht kan dragen want uitscheuren kan wel pijnlijk zijn, veel pijnlijker dan het schieten zelf. Houd je van groot maar zijn je oren gevoelig, let dan op voor welk materiaal je gaat. Het ene materiaal is het ander niet en je kunt lichtgewicht materiaal vinden. Als je oorlel namelijk uitscheurt, is de kans groot dat de scheur niet meer dichtgroeit en zal je een correctie moeten ondergaan wil je oorbellen blijven dragen.

Trendsetter

en van de nieuwste oorbellen trends zijn de kleine of grote oorringen. Deze zijn eigenlijk tijdloos. Je vind ze ook wel onder de noemer hoops of balirings of creolen. Je kunt ze bewerkt of onbewerkt krijgen, net waar je van houd. Het is een leuk sieraad omdat je ze kunt combineren met andere sieraden of andere oorbellen die je in je oor hebt. Je hebt de keus uit zilver of verguld, geen wegwerpringetjes dus!

Leestip: https://www.ikbensieraden.nl/blog/sieraden-etiquette-voor-bruiloftsgasten

Voorheen zag je de oorringen in verschillende maten maar dan voornamelijk van zilver of iets soortgelijks. Nu kun je ze ook vinden in verschillende kleuren. Leuk om af te wisselen bij je kleding. Onthou dat je gezicht je visitekaartje is, dat is wat mensen als eerste zien. En als je oorbellen draagt, zegt dat ook veel over jou.