Er komt een kindje op komst of je hebt een pasgeboren baby. Je wordt overspoeld met cadeautjes en veel van deze cadeaus bevat kleding. Babykleding dat soms in de smaak valt, maar soms ook afgrijselijk is. Je wilt natuurlijk jouw kindje wel modieus aankleden en daarom breid je de garderobe uit met kleding dat je mooi vindt. Let er dan wel op dat kleding ook functioneel is en dat je voldoende soorten in baby’s kleding hebt. In onze blog vertellen we welke opties je allemaal hebt als je babykleding gaat uitzoeken.

Rompertjes in verschillende kleuren

Een rompertje heb je altijd nodig. En niet één, twee of drie. Feitelijk kun je nooit te veel rompertjes hebben. Het leuke is ook dat je zoveel rompertjes kunt kopen dat je altijd wel een geschikt kledingstuk hebt dat ook bij de rest van baby’s kleding past. Kies voor rompertjes in effe kleuren, met een leuke print of met speciale mouwtjes. Zo kun je jouw baby aankleden zoals jij het wilt. Let er wel op dat de rompertjes ook lekker comfortabel zitten, want dat is voor het kindje zelf van belang.

Sokjes en schoentjes mogen niet ontbreken

Babysokjes en babyschoentjes kun je niet voldoende hebben. Allereerst is het hartstikke leuk om verschillende soorten sokjes en schoentjes te kopen en je kind op verschillende manieren te stijlen. Anderzijds zorgen sokjes ervoor dat een baby comfortabel zit, ligt of speelt. Vooral als een vloer iets kouder is. Of als het kindje in de kinderwagen ligt en het net iets te warm is voor een dekentje en te koud is voor blote voetjes. Babyschoentjes zijn er feitelijk voor de sier, want het kindje kan nog niet lopen. Babyschoentjes bieden wel comfort in de zin van dat het kindje lekker warme voetjes heeft.

Baby’s kleding uitzoeken? Bescherm het hoofdje!

Babymutsjes en petjes worden vaak onderschat, maar feitelijk kun je niet voldoende mutsjes of petjes hebben. Mutsjes en petjes beschermen het hoofd van het kindje. Bijvoorbeeld tegen de regen, hagel of de blakende zon. Het kindje heeft enorm veel baat bij een hoofddeksel terwijl het voor ouders leuk is om verschillende soorten mutsen en petten te combineren met andere kledingstukken. Zo kun je jouw baby modieus aankleden!

Altijd een jas meenemen

Al is het 30 graden Celsius en schijnt de zon volop. Neem toch maar voor de zekerheid een zomerjasje mee. Als het afkoelt heeft het kindje het snel koud en dan kun je hem of haar een zomerjasje aantrekken. Daarnaast is er zoveel keuze in deze baby’s kleding dat je een kind ook modieus kunt aankleden. Een winterjas is vanzelfsprekend een harde eis, omdat je in de winter toch op pad gaat. En dan is het belangrijk dat je kindje het niet te koud krijgt of te nat wordt als het regent. Een goede waterafstotende winterjas is dan ook een must!

Wat is er nog meer?

Naast cruciale kledingstukken kun je tijdens baby’s kleding kopen ook kijken naar andere kledingstukken. Van rokjes tot aan complete babypakjes en van sjaaltjes tot aan babyslofjes en T-shirts. De mogelijkheden zijn eindeloos en er zijn altijd wel kledingstukken die voor het kindje comfortabel zijn en bij de ouders in de smaak vallen.