Tips bij het dragen van Pertini schoenen

Een paar Pertini schoenen zijn gemaakt van zeer duurzame materialen en gaan bij goed onderhoud vaak erg lang mee. Draag de juiste maat om een hoge druk op de bal van je voet te voorkomen. Als je een brede voet en/of hoge wreef hebt, kies dan een schoen die beetje groter is dan je werkelijke maat. Op deze manier hebben je tenen ruimte op te bewegen. Daarnaast vermindert dit de spanning op de bal van je voet. Kies een geschikte breedte voor je voeten als je wilt voorkomen dat ze in de schoen worden geplet en blaren onder de teen van de schoenen ontstaan.

Vouw voorzichtig de elastische band van je Pertini schoenen

Het afstellen van de elastische band is belangrijk om ervoor te zorgen dat je Pertini schoenen goed passen en comfortabel zitten. De elastische band moet op een specifieke manier worden gevouwen voordat je deze aanpast. Op deze manier voorkom je beschadigingen. Vouw de uiteinden van de elastische band voorzichtig naar elkaar toe. Zet vervolgens je voet op en duw zachtjes naar beneden terwijl je het ene uiteinde van het gevouwen gedeelte vasthoudt. Hierdoor ontstaat er meer ruimte voor je voet tussen de randen van de zool en de hiel. Misschien wil je dit na verloop van tijd weer aanpassen, omdat je voeten de neiging kunnen hebben om op te zwellen als je de schoenen een tijdje hebt gedragen. Herhaal deze stappen indien nodig totdat je tevreden bent met hoe goed ze comfortabel op beide voeten passen.

Buig de schoen op en neer

Als je een paar Pertini-schoenen probeert, is het belangrijk om ze in alle richtingen te buigen om een ​​beter idee te krijgen van hoe ze zullen buigen en passen. Buig de schoen op en neer van teen tot hiel en van links naar rechts terwijl je je voet in de schoen beweegt. Dit zal je helpen beslissen of het een goede match is voor zowel je voet als voor de activiteit waar je ze voor gaat gebruiken.

Draag het niet altijd

Wanneer je een paar Pertini schoenen koopt, kun je er zeker van zijn dat het leer van de hoogste kwaliteit is. Zoals bij elk natuurlijk product het geval is, vereist het de juiste zorg. Draag je leren schoenen niet elke dag. Leer heeft tijd nodig om te ademen tussen het dragen door om zijn uiterlijk en duurzaamheid te behouden. Draag je leren schoenen niet in water of vochtigheid, omdat ze uitdrogen en kunnen barsten als ze na verloop van tijd te nat worden door blootstelling aan vochtschade veroorzaakt door zweten. Dit kan leiden tot blijvende schade. Het wordt aanbevolen om een ​​geschikte schoenreiniger te gebruiken die ingrediënten op basis van lanoline bevat, zoals bijenwasproducten.